Feed Me! Scones

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 21:06

Saved by the good Ol' Scone!

I remember when Leo was just born and Koen had just gone back to work. It was school holidays and I was recovering from my third caesarean. At home busy with three little ones aged 3 weeks, 22months and 4.5years at the time, I had completely forgotten that I had made a 'kraambezoek' date with a friend of mine! If I ate 'beschuit met muisjes' again - I was going to start turning blue and white. I quickly looked at what other treat I had to offer but the cupboards were basically bare. I saw half a packet of flour, some cream and jam. An old recipe my mum used to make popped into my head! Saved by good Ol' Scones! The most warming, comforting, delicious, fresh and easy-to-eat with one hand (perfect for a breastfeeding Mama) using just a few (Sunny Mummy) ingredients! Winner! Watch out that the rest of the neighbourhood doesn't invite themselves over with the amazing smell! Boost your milk supply!

Feed Me! Scones

Ingrediënten

  • 125 ml room
  • 125 ml AH BIO Pompoen (baby maaltijd hapje 4+)
  • 450g Tarwebloem zelfrijzend bakmeel 50g + extra bloem, om te bestuiven
  •  2 tsp Feed Me!
  • Jam en slagroom, om te serveren

Methode

1. Verwarm de oven voor 200 ° C hetelucht.
2. Voeg bloem en Feed Me! in een grote kom.
3. Voeg de pompoen en room toe en roer met een metalen vork tot het deeg NET samenkomt. Probeer het deeg niet te veel te kneden, anders zijn de scones niet licht en luchtig.
4. Maak met je handen 8 deegballen van gelijke grootte.
5. Op een bakplaat met bakpapier maak een zonnebloemvorm met de deegballetjes en leg elke deegbal naast elkaar. (Op deze manier rijst het deeg samen en worden de scones lekker luchtig).
6. Bak 15-20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn
7. Breek de scones van elkaar af en snijd de scones doormidden.
8. Serveer warm uit de oven met room en jam (of plantaardige yoghurt met een lepel Feed Me! erin)

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.