• Gratis verzenden vanaf €55,-
  • Beste start voor jou en je baby
  • Natuurlijk & liefdevol
  • Kleine voetafdruk
  • Ook leuk als cadeau
  • Super Sunny Vibes
  • 10/10 uit 10 beoordelingen
10/10 uit 10 beoordelingen

Waarom is Sunny Mummy een verantwoorde keuze?

Waarom Sunny Mummy een verantwoorde keuze is

Hardwerkende Vrouw

Voeding

Misschien wel het belangrijkste onderdeel om een gezond lichaam en geest te creëren is onze voeding. Als moeder wordt er in de huidige maatschappij veel van ons gevraagd. Het begint al tijdens de zwangerschap. We blijven werken tot week 36, misschien heb je al kinderen waar je voor moet zorgen, er moet gekookt worden, we moeten het huishouden draaiende houden en de boodschappen niet te vergeten. Met zo een actief programma vragen we veel van ons lichaam. Het is dus van belang om je lichaam voldoende te blijven voeden met vitamines, mineralen, goede vetten en vezels. Je lichaam heeft ze keihard nodig voor jou als hardwerkende vrouw maar ook voor de kleine die groeit in jouw buik.

Schadelijke voeding tijdens de zwangerschap

Tegenwoordig moeten we goed opletten wat we naar binnen werken want veel producten uit de supermarkt zijn niet meer zo veilig en kunnen veel invloed hebben op ons lichaam, zeker wanneer we zwanger zijn! Zo zijn er lijstjes met producten en stoffen die je beter kunt mijden tijdens je zwangerschap of borstvoedingsperiode. Maar doordat deze lijstjes zijn ontstaan is er ook veel angst gecreëerd. Alcohol, roken en drugs spreekt voor zich, dit zijn toxische stoffen die we absoluut niet in ons lichaam willen hebben en schadelijk zijn voor moeder en kind. Maar er staan ook producten tussen die niet per se schadelijk of toxisch zijn, ze zijn zelfs super gezond zoals vitamine A, kiemen en kruiden. In mijn ogen zijn producten als kunstmatige zoetstoffen en toegevoegde suikers of cafeïne vele malen schadelijker en die krijgen we tegenwoordig in vele grotere hoeveelheden binnen! Denk aan blikjes energiedrink, frisdrank zero met aspartaam waar we iedere dag een paar glazen van leeg drinken. Maar ze worden ook toegevoegd aan producten waar je het niet verwacht zoals yoghurt, broodbeleg en sauzen.

Het wordt tijd dat we naar het gehele plaatje gaan kijken want een natuurlijk gezond en evenwichtig voedingspatroon is uiteindelijk het allerbeste! Vol groente, fruit, vezels, goede vetten en plantaardige eiwitten. Als dat de basis is creëer je de gezondste basis voor de kleine in jouw buik of de moedermelk voor jouw pasgeborene.

Vitamine A

Maar waarom staan bepaalde gezonde producten dan toch in het lijstje als gevaarlijk? Het gaat vooral om de hoeveelheden en het consequent terugkerende gebruik van bepaalde kruiden, kiemen en vitamine A.

Neem bijvoorbeeld vitamine A. We hebben een minimale inname nodig want je lichaam heeft deze vitamine nodig voor botontwikkeling, afweersysteem maar ook voor gezonde slijmvliezen. Denk aan de darmslijmvliezen, die willen we toch gezond houden tijdens onze zwangerschap? Zodat we geen last gaan krijgen van obstipatie of diarree.

De minimale inname is 800 microgram wat je lichaam nodig heeft voor lichaamsprocessen. Wanneer je zwanger bent en iedere dag de gevaarlijke grens van 3000 microgram aan vitamine A zou binnen krijgen wordt het pas een gevaar voor de kleine in jouw buik. Dit is met een normaal voedingspatroon echt niet het geval!

Kruiden

Kruiden kunnen medicinale werking hebben. Sommige kruiden kunnen dus negatieve effect hebben op je zwangerschap of borstvoeding periode. Ze kunnen bijvoorbeeld zorgen voor samentrekkingen van de baarmoeder wat een miskraam kan veroorzaken.

Maar er zijn ook kruiden die juist positieve effecten hebben tijdens deze bijzondere fase van ons lichaam. Zo kan gember helpen tegen misselijkheid en ondersteund het de spijsvertering. Zaden leveren veel goede vetten op en extra vezels voor een goede stoelgang. Fenegriek werkt kalmerend en bevat veel ijzer, dus super goed na de bevalling als je veel bloed bent verloren! Ook anijszaad kent vele gezondheidsvoordelen. Anijszaad bevat veel vitaminen. Het is bijvoorbeeld rijk aan vitamine B6. B6 is belangrijk voor een gezonde stofwisseling en je hormoonregulatie, super fijn dus na de bevalling vol hormoonschommelingen om je hormonen sneller in balans te krijgen. Daarnaast bevordert anijs de melkproductie.

Zolang de kruiden van biologische oorsprong en je er geen buitengewone hoeveelheden per dag van eet is het een hele mooie aanvulling met een mooie werking voor een gezond lichaam. Normaal gebruik van kruiden is dus niet schadelijk voor je gezondheid!

Verantwoorde keuze

We moeten ons dus niet té bang laten maken! Vitamine A hebben we nodig, net als een gezond en evenwichtig voedingspatroon boordevol (liefst biologische) producten uit de natuur! Sunny Mummy doet uitgebreid onderzoek naar natuurlijke en biologische ingrediënten die je een voedingsboost geven. Daarbij zijn haar blends speciaal samengesteld voor de specifieke fases als zwangerschap en borstvoeding fase. Er is dus gekeken naar de toegestane en veilige hoeveelheden die je binnen mag krijgen maar er is ook vooral gekeken waar je lichaam behoefte aan heeft tijdens deze periode. Het zijn kwalitatieve blends met een gebalanceerde mix aan essentiële vitaminen en mineralen voor drukke moeders of mommys to be. Een perfecte aanvulling voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon tijdens je zwangerschap of borstvoedingsperiode.

Volg ons op Instagram @sunnymummy.nl

Instagram @sunnymummy.nl
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen