• Gratis verzenden vanaf €55,-
 • Beste start voor jou en je baby
 • Natuurlijk & liefdevol
 • Kleine voetafdruk
 • Ook leuk als cadeau
 • Super Sunny Vibes
 • 10/10 uit 10 beoordelingen
10/10 uit 10 beoordelingen

Help! Mijn baby slaapt zo onrustig!

Waaraan zie je dat jouw baby onrustig is?

Vaak noemt een ouder zijn of haar baby onrustig als een baby veel wakker is, veel huilt, of lichamelijk onrustig slaapt. De baby lijkt rusteloos of lijkt zijn rust niet te vinden.

Waarom slaapt een baby onrustig?

Dit verschilt nogal. Het kan bij een jonge baby al zo zijn dat er onrust speelt. Denk daarbij aan fysieke klachten als reflux, darmklachten of spanning in een lijfje. Zelfs de geboorte kan nog van invloed zijn op jouw baby. Maar ook te kort of te weinig slaap en factoren rondom voeding kunnen zorgen voor een onrustige baby. Denk daarbij ook aan overprikkeling of het verwerken van indrukken gedurende de dag. Dit alles kan ervoor zorgen dat jouw baby onrustig slaapt.

Wat kun je doen om jouw baby rustig te krijgen en rustig te laten slapen?

 1. Slapen gaat niet fijn als er iets dwars zit. Denk daarbij aan fysiek ongemak, zoals buikpijn, ziek zijn, jeuk hebben, spanning voelen etc. Dit kan dus zeker meespelen bij het onrustige slapen. Kijk dus eerst of jouw baby ongemak ervaart. Vertrouw je het niet, denk je dat je baby ergens last van heeft? Ga naar je huisarts of een andere specialist.
 2. Regelmaat en routine is erg belangrijk voor jouw baby. Deze voorspelbaarheid zorgt voor rust. Je baby weet wat er gaat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een fijn voedingsritme in de dag, een fijn bedtijdritueel of ochtendritueel.
 3. Oververmoeidheid, te weinig slaap of een verkeerde slaapspreiding kan zorgen voor onrustig slapen. Zorg daarom voor voldoende slaap in een ritme dat past bij de leeftijd van jouw baby.
 4. Net als regelmaat en routine wil je ook voldoende rust bieden. Je kunt je voorstellen dat je baby veel prikkels te verwerken heeft gedurende de dag. Actief zijn en prikkels krijgen is belangrijk voor jouw baby maar zorg ook voor momenten van rust om deze allemaal te verwerken. Uiteraard verschilt de mate hierin ook per baby. Een baby dat gevoelig is voor prikkels (of een hoogsensitief kind) wil je meer rust en momenten geven om ontprikkelen en de dag af te bouwen. Door de dag rustig af te bouwen en een fijn en liefdevol bedtijdritueel help je jouw baby om rustig in slaap te vallen. Het is goed om te beseffen dat die liefdevolle aandacht en momenten ook overdag belangrijk zijn.
 5. De slaapomgeving heeft invloed op het slapen van jouw baby. Zorg voor een donkere slaapkamer, geluidsarm (of gebruik juist ‘white noise’). Kijk naar de temperatuur en naar de slaapkleding van jouw baby en het beddengoed. Inbakeren kan helpen om rust te creeren bij baby's die ’s nachts onrustig zijn maar denk bijvoorbeeld ook aan het Nunki lakentje van Fedde & Kees. En zo zijn er meer mogelijkheden om jouw baby te helpen met de rust te vinden tijdens het slapen.
 6. Helpen mag! Als jouw baby rustiger slaapt door jouw aanwezigheid of door jouw hulp bij het slapen, geef die hulp dan. Blijkbaar heeft jouw baby jouw liefde of aanwezigheid nodig. Deze hulp kun je altijd weer afbouwen als het de tijd daarvoor is.

Betere nachtrust!

Sunny Mummy's 'Mama Pack' kan je ook helpen om je te ondersteunen met specifieke vitamines voor een betere nachtrust. Wordt je baby 's nachts vaak wakker om borstvoeding te krijgen? Kijk eens naar mijn borstvoedingsmix die helpt om je voeding te ondersteunen in deze mooie maar intensieve tijd. Blijft jouw baby onrustig en kom je er zelf niet uit? Marieke kijkt met liefde met je mee om samen een weg te vinden richting meer rust en meer slapen voor jullie hele gezin. Neem dan contact op, om te kijken wat Marieke specifiek voor jouw baby kan betekenen via www.studiouil.nl . .

Geschreven door Marieke @@studiouil.kinderslaapcoach voor Sunny Mummy.

Volg ons op Instagram @sunnymummy.nl

Instagram @sunnymummy.nl
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen