• Gratis verzenden vanaf €55,-
  • Beste start voor jou en je baby
  • Natuurlijk & liefdevol
  • Kleine voetafdruk
  • Ook leuk als cadeau
  • Super Sunny Vibes
  • 10/10 uit 10 beoordelingen
10/10 uit 10 beoordelingen

De kracht van mensen om je heen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd

De kracht van mensen om je heen tijdens de zwangerschap
Grappig verhaal, ruim een ​​jaar geleden ontmoette ik Gwen in een kaaswinkel via een wederzijdse vriendin. Na een leuk praatje vertelde ze me dat ze een Doula was en haar eigen praktijk had, ze had ook gehoord over Sunny Mummy en was nieuwsgierig...

Een paar weken later stuurde ze me een bericht en vertelde me dat ze zwanger was en geïnteresseerd was in Sunny Mummy voor zichzelf maar ook voor haar doula, zwangerschapsyoga en massagemama's. Ze probeerde mijn mixen en vond ze heerlijk, puur en voedzaam, iets unieks dat ze waardeerde.

Omdat het midden in weer een nieuwe lockdown was, vertraagde haar kleine bedrijf helaas een beetje, maar haar zwangerschap versnelde. Ik kreeg een bericht van Gwen dat haar prachtige dochter iets eerder dan verwacht was geboren, maar ze maakten het allebei goed en grappig genoeg delen de baby en ik dezelfde naam!

Op een ochtend ging ik Gwen en de baby ontmoeten bij Studio Mama's in Dongen, ik stond versteld van de prachtige ruimte die Gwen voor moeders had gecreëerd. We spraken over de kracht van mensen om je heen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd en ik vond dit een mooi idee om te delen voor een Sunny Mummy blog...

 

De mensen om je heen tijdens je zwangerschap zijn van groot belang...

Zij kunnen er ervoor zorgen dat jij je rust neemt, dat je geen zware dingen tilt en ze kunnen bijvoorbeeld huishoudelijke taken van je overnemen. Zodat jij kunt doen waar jij op dat moment het meest nodig bent, namelijk: Het helpen groeien van jouw/jullie kindje. Ik hoor dat veel vrouwen deze tijd niet nemen, of ze zijn te onzeker om deze hulp te vragen. Maar wat als ze het wel doen? Meer rust, meer groei: gelukkige mama -> gelukkige baby!

 

Een mooie en magische sfeer...

Ook tijdens de bevalling zijn de “spirits” in de kamer essentieel. De moeder kan zich veilig en gehoord voelen of juist helemaal niet. Wanneer de mensen in de ruimte de barende vrouw in haar kracht laten shinen en haar dragen,  zoals zij gedragen wil worden. Alleen dan ontstaat er een hele fijne, mooie en magische sfeer. De moeder kan in haar lijf gaan zakken en er op vertrouwen dat de mensen in de ruimte zullen doen waarvoor ze gekomen zijn. Iedereen die aanwezig is bij de geboorte van de baby hoort te weten wat zijn/haar rol zal zijn tijdens deze reis.

Of dat masseren, handen vasthouden of het observeren van de gezondheid moeder/baby is. Iedereen weet wat voor invulling hij/zij kan geven. Als de moeder voelt dat de sfeer goed is, zal zij in haar bubbel kunnen komen, in haar La-La- Labourland zoals mijn lieve docent van de Doula opleiding altijd zei. Wanneer zij daar is kan het geboorte proces haar gang gaan. Kunnen we voelen, luisteren en kijken naar de natuur, en daar dragen mensen in de ruimte aan bij. Als Doula voel ik vooral de barende moeder aan, maar ook haar (eventuele) partner en de andere mensen in de ruimte. Op deze manier zorgen we samen voor een serene, fijne en zachte sfeer.

 

We willen tenslotte allemaal hetzelfde...

Het is altijd een eer om deze meest bijzondere en grootste leven veranderende gebeurtenis bij te wonen, omdat ik samen met de andere members van het ‘Birth team’ ervoor zorg dat deze prachtige barende vrouw in haar kracht komt en blijft! Soms zijn er ook mensen in de ruimte die dit hele proces verstoren, niet omdat zij daarop uit zijn. Maar gewoon weg omdat zij hun werk (volgens hun) goed en netjes willen volbrengen. Er wordt dan meer naar protocol dan naar gevoel en empathie gekeken. Maar wanneer zij met gevoel én empathie toch de protocollen volgen, met de wensen van moeder voorop... dan ontstaat er toch nog een beetje magie. We willen tenslotte allemaal hetzelfde. Een zowel fysiek als mentaal gezonde baby en moeder. Alleen de weg ernaartoe, en hoe die weg wordt bereden, dat wordt door iedereen anders gedaan. Meerdere wegen lijden naar Rome wordt wel eens gezegd. Al hoop ik altijd dat de weg naar de  geboorte van een baby wordt gereden zoals de moeder zegt dat er gereden moet worden. Zij weet namelijk de meeste veilige en comfortabele route! En de passagiers die instappen kunnen die weg aangenamer maken.

 

De kracht van mensen om je heen is van grote waarde...

Ook in de kraamtijd zijn de mensen om je heen van enorme waarde. Als ze naar jouw wensen en behoefte luisteren en voorzien. Ze dragen bij aan een waardevolle periode, waarin herstel en hechting voorop staat. Je kunt dus zelf al invullen dat wanneer er voor je gekookt wordt, je een massage krijgt, wanneer mensen ook in deze tijd jou en je baby verzorgen, horen en dragen. Je een beter en voorspoedig herstel zult hebben. De kracht van mensen om je heen is van grote waarde, zoals men wel eens zegt: “It takes a village to rise a child.”

 

Volg ons op Instagram @sunnymummy.nl

Instagram @sunnymummy.nl
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen