Gevriesdroogde groenten en fruitpoeder voor een natuurlijke vitamine boost

De Sunny Mummy mixen zijn superfood poeders die je een natuurlijke vitamine boost geven! Ze zijn gemaakt van alledaagse groenten en fruit, en kruiden, die specifiek zijn geselecteerd op hun voedingswaarden. We hebben de superfoods dicht bij huis gezocht, iedereen kent de ingrediënten van onze mixen! Deze ingrediënten hebben alle vitaminen en mineralen die je ook in exotische zwangerschap superfoods en borstvoeding mixen terug ziet! 

Je zult zien dat ik de term superfoods losjes gebruik, in principe zijn alle biologische verse producten superfoods! Want wat zijn zwangerschap superfoods eigenlijk? Of borstvoeding superfoods? Volgens mij zijn dat gewoon natuurlijke verse producten met de voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels die je in de betreffende fase van het leven nodig hebt! 

Het gemak van Sunny Mummy pow(d)er mixes 

Ja je leest het goed, de producten van Sunny Mummy zijn poeders die je toevoegt aan je dagelijkse maaltijden. Wat hier zo handig aan is, is dat je ze heel gemakkelijk toe kunt voegen aan eigenlijk alles wat je maakt. Havermout met fruit? Voeg een schepje Boost Me energie superfoods toe. Yoghurt voor ontbijt? Een schepje Feed Me borstvoeding suprfoods geeft je een heel nieuwe smaakbeleving! Bak je koekjes? Een schepje Nourish Me zwangerschap superfoods geeft ze een extra twist! De receptenpagina staat vol met ideeën voor de verschillende mixen. En ik heb ook een Smoothie Guide om je op weg te helpen. Ook op Instagram post ik regelmatig nieuwe recepten en creaties ter inspiratie!

Ik maak dan zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten om bijvoorbeeld pannekoeken, wafels en smoothies 'van scratch' te maken, met een schepje Sunny Mummy erbij voor een extra power boost! De recepten voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven bevatten verder zoveel mogelijk borstvoeding of zwangerschap superfoods (ofwel, alledaagse vitaminen en mineralen rijke fruit en groeten!) om zo een extra natuurlijke vitamine boost aan je zwangerschap of borstvoeding te geven. 

Gevriesdroogde groente en fruitpoeders zijn gemakkelijk te bewaren

Een andere eigenschap van gevriesdroogde groente en fruitpoeder is dat ze gemakkelijk te bewaren zijn. Er gaat natuurlijk niets boven verse groente en vers fruit. Maar soms heb je die niet bij de hand, of niet de juiste, en dan is het fijn dat je een alternatief hebt! Meestal gebruik ik ze ook allebei tegelijk: ik maak een gerecht of smoothie met verse ingrediënten (en soms ook ingevroren, in bijvoorbeeld Smoothies helpen de ingevroren fruit en groenten om de smoothie lekker koud te maken en heb je dus geen extra ijsblokjes nodig!), en daar voeg ik dan een Sunny Mummy mix aan toe voor extra smaak en een natuurlijke vitamine boost.

Ik bewaar mijn Sunny Mummy superfood pow(d)er mixen het liefst op het aanrecht, zodat ze goed in het zicht staan. Dat geeft me inspiratie om ze ook daadwerkelijk te gebruiken! Vandaar ook dat ze niet in 'flatpacks' of blokzakken zitten, maar in mooie kokers. Ze blijven daardoor goed staan en zijn handig te gebruiken, zeker met de Sunny Mummy Sunflower Spoons. Die zijn extra lang waardoor je goed bij de mix kan, ook als je superfood koker bijna leeg is. Met de Sunny Mummy Sunflower spoon kun je de mixen ook goed afmeten: 2 volle lepels superfood poeder is één portie van 5 gram.     

Door het vriesdroogproces worden vitaminen en mineralen behouden

Dat ze gemakkelijk te bewaren zijn komt door het vriesdroog proces. Tijdens dit proces wordt circa 95% van het water aan de groenten en fruit onttrokken. Eerst worden de ingrediënten bevroren bij temperaturen tussen de –50 ° c tot –80 ° c. Daarna wordt tijdens het ontdooien het vocht via verdamping onttrokken. Alle andere voedingsstoffen blijven hierdoor dus in de gevriesdroogde groenten en fruit achter! Vervolgens worden ze tot een fijn poeder vermaald en vacuüm verpakt.

De borstvoeding en zwangerschap superfoods blijven daardoor daadwerkelijk vitamine en mineralen boosters! Bij andere bewerkingen van de ingrediënten, zoals bijvoorbeeld drogen middels verhitting, nemen de voedingswaarden juist sterk af. Je zwangerschap superfood is dan ineens niet meer zo super meer! Daarom kiest Sunny Mummy voor gevriesdroogde groente en fruit met natuurlijke vitaminen en mineralen. 

Een ander voordeel van het vriesdroog proces is dat het hele stuk fruit of groente, inclusief de schil dus, in de gevriesdroogde groente en fruitpoeder terecht komen. En vaak is het juist de schil (die we bij normaal gebruik vaak weggooien) die de meeste voedingsstoffen bevatten. Zo blijven je energie, borstvoeding en zwangerschap superfoods dus extra super! Lees hier meer over het vriesdroog proces.  

Sunny Mummy werkt met biologisch gecertificeerde leveranciers

De gevriesdroogde groente en fruitpoeders worden betrokken van biologisch gecertificeerde leveranciers in Europa. Dit betekent dat onze leveranciers bij het telen van de gewassen, en het verwerken tot groente en fruitpoeder, rekening houden met de milieueffecten van hun activiteiten, en geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen toepassen. Hierdoor zijn de producten gezonder voor jou en je baby! Sunny Mummy streeft zelf ook naar een biologische certificering. We zullen het zeker laten weten als we hierin geslaagd zijn!

Ondertussen kun je er in ieder geval vanuit gaan dat jouw energie, borstvoeding en zwangerschap superfoods afkomstig zijn van leveranciers die de natuur hoog in het vaandel hebben en proberen hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Het gebruik van Sunny Mummy draagt daar ook aan bij, omdat je door gebruik te maken van houdbare producten bijdraagt aan minder verspilling van groenten en fruit, terwijl je toch altijd extra vitaminen en mineralen tot je beschikking hebt voor een natuurlijke vitamine boost!   

Sunny Mummy voor een natuurlijke vitamine boost

De verschillende superfood poeder mixen zitten vol met essentiële vitaminen en mineralen zijn zorgvuldig door Sunny Mummy samengesteld om vrouwen een natuurlijke vitamine boost te geven. Via posts en stories op Instagram, Facebook en op de website hoop ik je te inspireren om op een holistische manier naar je energie en gezondheid te kijken, zodat je je energieker en gelukkiger voelt! 

En om met de Sunny Mummy gevriesdroogde groente en fruitpoeder te experimenteren! Zelf vind ik het erg leuk om een Sunny Mummy superfood poeder toe te voegen aan 'normale' gerechten. Bijvoorbeeld pompoensoep met Nourish Me superfood poeder. Of guacamole met Boost Me. Of bananenbrood met Feed Me. De mogelijkheden zijn eindeloos! Check anders mijn receptenpagina of de smoothie gids! Hier staan tal van gerechten, van ontbijt tot avondeten en alles daar tussenin. Bereid met biologische ingrediënten vol natuurlijke vitaminen en mineralen. En natuurlijk met de Sunny Mummy pow(d)er mixen!     

Wordt ook onderdeel van de Sunny Mummy community en volg Sunny Mummy op Instagram en Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Hier post ik ook regelmatig over hoe ik mijn superfood poeder dagelijks gebruik en kondig ik tijdelijke winacties en andere promoties aan. Zorg dus dat je me volgt!

 

Zorg goed voor jezelf!

Liefs, Jayde