About Sunny Mummy

Sunny Mummy is opgericht door Jayde.

Hallo, ik ben Jayde, Australisch, 33 en moeder van drie kinderen (2,4 en 7). Mijn man is Nederlander en in 2018 zijn we naar Nederland verhuisd. Ik heb een Bachelor in het onderwijs en toen ik mijn baan in het lesgeven hier niet terug kon krijgen (vanwege de taalbarrière) besloot ik me te concentreren op het settelen, de taal leren, het huis opknappen en langzaamaan mijn draai vinden in Oosterhout.

Toen ik verrassend zwanger raakte van ons derde kind, was het een heel andere zwangerschap en later merkte ik dat ik tijdens de covid 19-pandemie echt moeite had om een ​​moeder van drie onder de vier jaar te zijn zonder mijn Australische familie en vrienden. Ik merkte dat ik zelf boterhammen met pindakaas at, ontbijt, lunch en diner en op een gegeven moment realiseerde ik me dat dit me niet ondersteunde met de energie en weerstand die ik als drukke moeder nodig had.

Ik werd vastbesloten om een ​​gemakkelijkere manier te vinden om moeders zoals ikzelf te helpen met hun dieet. Ik besloot terug naar school te gaan om expert te worden in prenatale, postnatale en borstvoedingsvoeding, ik ben nu bijna twee jaar verder en vind het geweldig wat ik doe! Sunny Mummy heeft me kansen gegeven waar ik nooit van had kunnen dromen en daarom ben ik dankbaar en trots op de niet zo gemakkelijke reis die me naar deze plek heeft gebracht.

Jayde wil met Sunny Mummy andere moeders helpen

‘Zorg goed voor jezelf’ met Sunny Mummy:

‘Gelukkige moeders betekent ook: gelukkige kinderen’

OOSTERHOUT - Natuurlijk komen haar drie kinderen op de eerste plaats, haar man, haar familie, en nu ook Sunny Mummy. Jayde cijfert zichzelf vaak weg. Dat is wat moeders doen, zegt ze. ,,Ze zijn druk en zetten zichzelf op de laatste plaats. Maar dan kun je gezondheidsproblemen krijgen.”

Voor die drukke moeders zoals zijzelf heeft de 33-jarige Oosterhoutse Sunny Mummy ontwikkeld. Het is een superfood met biologische ingrediënten dat moeders een (voedings) boost geeft, maar er is ook een energiemix voor alle vrouwen die wel wat extra vitaminen, mineralen en vezels kunnen gebruiken. Met een of twee eetlepels in de yoghurt of in de smoothie, krijg je wat extra vitamines en mineralen binnen, zegt ze. ,,Moeders van 18 of 40 jaar, het kan alle vrouwen helpen.” Goede energie, daar draait het om. Ze heeft zich erin verdiept: wat heeft een vrouw nodig die zwanger is, borstvoeding geeft, een moeder met een druk leven.

Jayde is moeder van drie kinderen en spreekt uit ervaring. Drie jaar geleden verhuisde ze met man Koen van Sydney (Australië is haar vaderland) naar de andere kant van de wereld, naar Oosterhout. Ze had het druk met de taal leren, haar draai vinden in een nieuw land, een nieuwe stad, een verbouwing van hun huis en de zorg voor twee kinderen, een baby en een peuter. Anderhalf jaar geleden beviel ze van hun derde kind. ,,In die tijd at ik alleen nog maar boterhammen met pindakaas, ‘s morgens bij het ontbijt, ‘s middags bij de lunch en bij het avondeten. Omdat het makkelijk is, het vult goed en ik vind het altijd lekker. Mijn zus die was overgekomen om me te helpen na de geboorte van mijn zoontje, zei: ‘Jayde, je eet alleen maar pindakaas!.’ Niet goed natuurlijk, niet gevarieerd genoeg.”

Rond die tijd begonnen ook de gezondheidsproblemen: weinig weerstand, geen energie, altijd moe en toen viel ze van haar fiets en brak haar enkel, gevolgd door een pijnlijke rug. ,,Ik voelde me leeg. I hit rock bottom - ik heb de bodem geraakt’’, zegt ze. En ze begon zich af te vragen: kan ik mijn eigen voedings boosters maken die makkelijk in mijn dagelijkse routine passen? Zou ik andere jonge moeders om me heen kunnen helpen? ,,Ik wil voorkomen dat andere vrouwen dezelfde fout maken als ik.”

,,Nu weet ik: het gaat om de balans”, vervolgt ze. Gezond eten, voldoende bewegen, goede nachtrust. Bij dat eerste kan Sunny Mummy helpen: een eetlepel in de yoghurt of in de smoothie.  ,,Een snelle, gezonde, makkelijke energie boost. En lekker.”

Een bedrijf produceert in opdracht van de Oosterhoutse de superfood poeders van Sunny Mummy, gemaakt van gevriesdroogd fruit en groente, speciaal ontwikkeld om vrouwen te ondersteunen tijdens zwangerschap en de tijd dat ze borstvoeding geven, en daarna met energie.

Sinds eind december is er de website en de webshop SunnyMummy ,,Er is belangstelling”, merkt Jayde. ,,Voedingscoaches, doula’s (zwangerschaps- en geboortecoaches) en moederbloggers op social media zijn enthousiast over Sunny Mummy. Ik heb ook al veel reacties gehad van vrouwen die zich herkennen in mijn verhaal: ‘Oh, ik ben ook zo’n moeder’.” Vrolijke reacties van vrouwen die het superfood inmiddels gebruiken, happy moeders. En dat is weer fijn voor de kinderen. ,,Want een happy moeder betekent ook happy kinderen”, besluit ze haar verhaal. ,,Ik ben kleuterjuf - onderwijzeres voor kinderen tot acht jaar - maar vanwege de taal is het moeilijk voor mij om hier op school aan de slag te gaan. Met Sunny Mummy komt alles bij elkaar. Op deze manier kan ik iets betekenen voor moeders, maar óók voor kinderen.”

Sunny Mummy beperkt zich niet tot Nederland: het superfood zit binnenkort ook in de GreenKit, een babydoos met duurzame producten voor aanstaande moeders en hun baby. Verloskundigen in België delen dit babypakket uit aan ouders in spé.

Geschreven door journaliste Jacqueline van Ginneken